Introtur

 

Tec har igennem flere år haft et samarbejde med en dansk ejet koloni i Sverige, nærmere bestemt Mårdaklev. 1.g’erne tager af sted hvert år, efter blot en lille måneds skolegang på grundforløbet. Denne tur er lagt så tidligt på året for at skabe et godt samvær mellem eleverne i de forskellige klasser.

Turen varer ca. tre døgn, og der vil være masser af aktiviteter for alle. Der vil være de fase aktiviteter som alle laver sammen. Det er bl.a. en dejlig vandretur til en nærtliggende å, hvor der bliver sejlet ud i kano. Der sejles ud til en stor flot sø, hvor der vil være mulighed for at bade. En anden fast aktivitet er at skulle ud og klatre. Kolonien har nogle gode klatre faciliteter, som mange meter høje pæle, eller en fem meter høj indendørs klatrevæg, der skal forestille Mount Everest. Ellers er der køkken, toilet og mange kvadratmeter at bevæge sig rundt på. Der vil også være konkurrencer som lærerne på turen arrangerer.

Elever der har oplevet denne tur, mener at der er masser hygge ved lejrbålet og på vandreturen. Eleverne mener at både vandreturen og klatreturen var det bedste ved turen. Det eneste der har været et problem, var vejret. Regn, regn og atter regn. Det er sådan det plejer at være på denne tur til Sveriges land.

Vigtigste redskaber på turen er regntøj og et vandtæt telt. Men alt i alt viser vores undersøgelser at alle der har været med på denne tur er tilfredse med den.